Laden Evenementen
Evenementenreeks Evenementenreeks: Lu Jong – Tibetaanse Helende Yoga

Lu Jong – Tibetaanse Helende Yoga

Lu Jong is een aloud Tibetaans systeem van bewegingen, ontwikkeld voor zelfheling. De bewegingen heffen fysieke, mentale en energetische blokkades op waardoor we onze negatieve emoties kunnen transformeren, ons energieniveau kunnen verhogen en onze fysieke gezondheid kunnen vergroten. Volgens de Tibetaanse Geneeskunde is ziekte het resultaat van een onbalans in de vijf elementen en de vitale substanties van ons lichaam. Lu Jong werkt met een combinatie van vorm, beweging en ademhaling om op een zachte manier lichaamskanalen te openen waardoor de elementen en vitale substanties in het lichaam worden geharmoniseerd. Hierdoor verbetert ons lichaamsbewustzijn, onze innerlijke gevoeligheid, onze mentale helderheid en onze energetische kracht. Wanneer onze geest helder is, hebben wij toegang tot onze aangeboren wijsheid en kunnen wij leven met liefde en mededogen. Dat is het spiritueel pad.

Lu Jong is geschikt voor elke leeftijd en bekwaamheid en hoewel Lu Jong eenvoudig is, kan het je leven veranderen.

Lu Jong is naar het westen gebracht door Tulku Lobsang Rinpoche. Hij & ik wensen je toe dat de beoefening van Lu Jong je dichter bij jezelf brengt en bij je potentieel voor geluk, helderheid en wijsheid.

Bodhi Soha – May Everyone be happy and free.

Vanaf 16 oktober, elke twee weken op woensdagavond van 20.00 tot 21.00.

Door Christophe Hollanders, Certified Lu Jong Teacher

Persoonlijk ontwikkeling heeft al ruim vijfentwintig jaar plek in m’n leven en halverwege heb ik er ook m’n werk van gemaakt. Daarbij eer ik zo bewust mogelijk alle vier de intelligenties: IQ, EQ, SQ & FQ. De fysieke intelligentie heb ik de afgelopen jaren veel aandacht gegeven door Dans toe te voegen aan m’n Opstellingen, door Iyengar yoga, door Tantra & door Biodanza en andere vormen van Dans. Tijdens een wandelcoach vijfdaagse startte een collega elke dag met Lu Jong. Na jaren van yoga, raakte Lu Jong iets anders in mij. Voor ik er erg in had, bestond m’n ochtend practice voornamelijk nog uit de Lu Jong oefeningen. Ik had al veel lichaamsbewustzijn ontwikkeld de afgelopen jaren en nu voelde ik me nog helderder, luchtiger en krachtiger na het doen van de oefeningen.

Ik ben in 2018 door Mariëtte de Kroon opgeleid tot Lu Jong docent in de traditie van de Boeddhistische meester Tulku Lobsang Rinpoche. Graag deel ik Lu Jong nu met jou zodat je kunt thuiskomen in je eigen rustige & heldere geest en meer kracht, liefde en joy mag ervaren.

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant