Mariet Rutten

Ik ben therapeut-trainer in de regio Deventer en auteur. Udumbara is mijn boeddhistische naam. Ik ben door mijn eerste Zen-leraar vernoemd naar deze zeldzame mystieke bloem in de hand van de boeddha, terwijl hij in stilte het volk ‘toesprak’ door enkel deze bloem te tonen (aldus de legende).

MarietRutten De Zendo
01
Waarom doe je wat je doet?

Omdat het zo ontstaan is in mijn leven. Als jong kind was ik open en transparant, avontuurlijk en onderzoekend, zorgend ook voor mens, dier en natuur. Die innerlijke natuur is gebleven, ondanks vele tegenslagen en tegenwerking in mijn leven. Ik ging van lijden, naar leiden, naar begeleiden kort gezegd.

02
Wie ben je?

Aards, authentiek én kwetsbaar. Voor mij is Leven (met een hoofdletter) één grote uitdaging en inmiddels een uiting van dankbaarheid. Want leven is voor mij niet vanzelfsprekend, ik ben heel erg ziek geweest en heb de onvanzelfsprekendheid van gezondheid ervaren.

Daarover heb ik een boek geschreven getiteld: Buigend Gras – over veerkracht bij ziekte. Het gaat over mijn weg naar innerlijke vrijheid ondanks een ziek lichaam en beperkingen. Veerkracht kun je ontwikkelen door te luisteren naar de signalen van je lichaam en dat leer ik nu anderen.

03

Waarom kies je voor De Zendo?

Voor mij is de Zendo een stille krachtplek die haar bezoekers ondersteunt en inspireert. Vertragen gaat hier bijna als vanzelf, mede door de kracht van de intenties van eenieder die vanuit het hart verbonden is met deze plek en de sangha. Het is een dragende voedende plek. Eigenlijk zijn woorden te beperkend, je voelt het direct bij binnenkomst.

04
Met welke diensten kun je van waarde zijn?

Meditatie, Mindfulness & Yoga Retreats
Compassie (heartfulness) bij levensvragen
MindBody Training & Coaching & Nascholingen
Psycho-Energetische therapie
Integrale Therapie bij trauma

Website